Buiten is het stralend weer, en jij moet de godganse dag binnenblijven om onzinnige leerstof in je hoofd te stampen. Dat overkomt je jaar na jaar, terwijl het echte leven aan je voorbijtrekt.
Fernand lost dit voor je op. Als alles altijd terugkomt, waarom nog langer stilstaan bij nutteloze feiten? Fernand filtert voor jou de grote verhalen uit alle bagger en bezorgt je een landkaart voor het puberleven. De kortste weg naar the juicy stuff.
Speciaal voor jou lijsten we op welke zaken er écht toe doen. We leren je in 60 minuten de do’s en don’ts van je middelbareschooltijd.
Hoe onderhandel je met je ouders zodat plots alle deuren opengaan?
Hoe verover je de liefde van je leven?
Welke tips en tricks heb je wél nodig om de wereld aan te kunnen?
Gooi alle droge werkblaadjes uit het raam. Geef ons een uur van je kostbare tijd en breng de rest van je middelbare schoolcarrière al fluitend door.
Na ‘Niet echt, wel waar’ (ode aan het theater) en ‘Onzin voor gevorderden’ (ode aan de wetenschap) brengt Fernand met hun nieuwe coming of age-voorstelling ‘Alles wat je moet weten’ een ode aan de meest verwarrende jaren van het leven. De puberjaren. Het wordt een ode aan de verbinding. Verbinding tussen pubers. Tussen pubers en hun ouders, leraars. Verbinding tussen Fernand en het publiek.
Fernand stelt zich als doel leerlingen van de eerste graad te verleiden tot het medium theater. Met een flitsend toegankelijke maar doordachte vorm van theater maakt ze kwalitatieve schoolvoorstellingen voor 12+.
Creatie en spel: Heleen Desmet, Bram Kelchtermans, Alicia Andries en Tuur Van Boxem
Creatie en regie: Steven Beersmans
Muziek: Thijs Boyen
Coaching en zakelijke productie: Sabien Van Moorter
Scenografie en lichtontwerp: Michiel Van Cauwelaert
Kostuum: Elise Goedgezelschap
Techniek: Bregt Janssens
JORDY is een doodnormale, zeer getalenteerde, intelligente jongeman. Maar toch anders dan de meesten. Jordy is een instellingenkind. De rechter vond dat zijn ouders niet voor hem konden zorgen: van instelling, naar pleeggezin, naar instelling dus…
Jordy ontvlucht zijn leven ‘daar’, zet zich letterlijk aan de rand, waar hij blijkbaar thuishoort en bekijkt vandaar de wereld waarin wij leven. In de hoop zo te kunnen begrijpen hoe de dingen in elkaar zitten.
Jordy zijn blik op de wereld wordt verstoord door Sophie-Charlotte, een weggelopentienergriet van rijke komaf die het thuis niet meer kon uithouden.
Waar Jordy niks heeft, heeft Sophie-Charlotte van alles te veel: twee moeders en vaders, twee huizen, zelfs twee namen.
Met JORDY onderzoekt De Mannschaft de sociale ongelijkheid in deze wereld. Niet iedereen vertrekt gelijk aan de streep. Erven kinderen de zondes van hun ouders?
Na de successen LIV, DETHLEFF, JOHN&JANE en MELISSA, NEE AISHA, OF NEE TOCH MELISSA neemt De Mannschaft weer een maatschappelijk thema voor jongeren onder de loep: sociale ongelijkheid. Wederom wordt dit thema op Mannschaftiaanse wijze behandeld: met veel humor en respect en in beeld en schriftuur boenk erop voor jongeren.
concept, tekst en regie: Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen
Spel: Lien Thys/Silke Thorrez en Robbert Vervloet
Muziek: Gode Kempen
Dramaturgie: Bram Verschueren
Decor en kostuum: Saskia Louwaard en Katrijn Baeten
Beeld: Charlotte Wouters – ChawChaw
‘For Rosa’; een pakkende theatermonoloog, gebracht door een briljante jonge acteur met ook een hoop video en muziek. Een meeslepend verhaal over vriendschap, ontluikende liefde en een tragedie die een jonge man aanzette tot de strijd van/voor zijn leven.
Een solo met even veel humor als heartbreak, even veel liefde als boosheid, even veel tedere speelsheid als diepe relevantie. Een verhaal over en voor de toekomst.
‘For Rosa’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Benjamin en Rosa.
Rosa was de jonge klimaat activiste die bij de overstromingen van 2021 verdronk in de Ourthe en niet kon gered worden, ook niet door Benjamin Van Bunderen Robberechts, de 14-jarige jongeman die Rosa net had leren kennen, en die haar achterna sprong.
Op dat moment kon hij haar niet redden. Na haar tragische dood werd het dan maar zijn levensmissie om de wereld te proberen redden wat er nog te redden valt, net zoals Rosa dat wou doen.…
Op dit moment is Benjamin er al in geslaagd om 15 juli te laten uitroepen tot Europese dag voor de herdenking van klimaatslachtoffers.
En zijn strijd voor #climatejusticeforROSA is nog lang niet ten einde.
Spel: Felix Maesschalck
Regie: Nic Balthazar
Tekst: Nic Balthazar en Benjamin Van Bunderen Robberechts
Productie: Wistoria
Coproductie: Perpodium